varvetrunt.blogg.se

Hångel

Publicerad 2014-01-27 20:45:55 i Allmänt

Då var årets fattigaste månad över och månadens räkningar redan betalade. Fattigast enligt kvällstidningarna iaf. Fast inte vet jag om januari skiljer sig så mycket från andra månader. Åtminstone inte för mig. Vi lågavlönade har aldrig "många pengar" att spendera, oavsett om det är jul eller juli. Rättar helt enkelt munnen efter matsäcken.
Nä vi roar oss med billiga nöjen som skidåkning på dagarna, och med hångel på kvällarna...
 
Jag har ju den tveksamma äran  att i nästa månad byta tiotalssiffra. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det, men inte fasen känns det som om jag bara har fem år kvar till pension. Ja får Reinfeldt råda, så har jag väl åtminstone sju år kvar att jobba. 
Men i alla fall måste jag erkänna att det känns lite jobbigt det här med att fylla 60. Räknar man på medelivslängden för män i konungariket Sverige så är det inte så jäkla mycket kvar. Jag tror att dessutom att män i Västernorrland drar ner snittet.
Nä inte så att jag går och räknar ner. Inte alls. Det är väl bara det att 60 låter lite gammalt i mina öron. Men vi 54:or får väl bevisa att det är helt fel.
 
Nåväl...
 
 
 
 

Puckat

Publicerad 2014-01-25 11:56:54 i Allmänt

Stilla lördagsmorgon. Jag sitter ensam uppe och läser tidningarna via webben samtidigt som jag har Jimmy Lafave via spotify i mina lurar. Kärleken sover, hon har jobbat natt och ska göra det hela helgen.
Det blir liksom en singelhelg. Inget som jag längtar efter precis, men inget att gnälla över heller.
Jag tröstar mig med musik, sport på burken och skidåkning.
Någon whiskypinne kan slinka med den också...
 
Utetempen är uppe på en hyfsad nivå igen efter några dagar under 20, så idag blir det en härlig tur på skidorna.
Kallare än -15 vill jag inte ha det när jag åker. Dels för luftrören, dels för att mina händer så lätt domnar bort av kylan. Säkert ett resultat av alla år av rökning.
Hur dum i huvet får man egentligen va?
Förstöra den enda kropp man har. I mars är det 22 år sedan jag slutade röka. 23 år av destruktivt beteende innan jag fattade vad som höll på att hända. Jag känner folk som har fått KOL på grund av sin rökning, men ändå glatt fortsätter att blossa.
Hur fasen tänker de? Det går att sluta med rökning bara man själv vill det. Skitjobbigt är det, det ska inte förnekas, men om livet är insatsen kan det fan i mig inte vara så svårt ändå.
 
Nä nu är det dags för ytterligare en kopp kaffe och sedan iväg på skidorna innan Bournemouth - Liverpool möts i den fjärdeomgången av FA Cupen. Visat i en tvkanal nära dig....
 
 
 
 

Tosca

Publicerad 2014-01-22 19:38:39 i Allmänt

Redan onsdag och mer än halva arbetsveckan redan gången. Den här tiden på året brukar oftast vara en transportsträcka, i väntan på att ljuset på allvar ska återkomma. Så också i år, men i och med att snön kommit först nu, gör glädjen över att äntligen kunna, under visst stånkande och flåsande, besegra elljusspårets illasinnade backar livet betydligt lättare. Dagen efter en vända inser man också att man trots allt har en del muskler här och var på kroppen. De värker nämligen. Men snart är formen på topp igen efter några månaders slapphet.
Den slappheten har tyvärr också börjat visa sig runt midjan. Det kostar på att ha det bra.
Jag får väl ta min vanliga snabbkur så är åtminstone det problemet löst, även om kärlekens ljuvliga toscakaka lägger visst krokben för mina ambitioner.
 
MODO verkar just nu ha formen på topp. Seger mot skellefteå i fredags, igår mot frölunda. Ligans, enligt tabellen, två bästa lag. Men innan man ropar hej kan det vara bra att komma ihåg att slutspelet startar först i mars.... 
Men man får glädja sig åt det lilla. Vilket nog är en av mina bättre egenskaper.
 
Jag har roat mig med att läsa läsarkommentarena på norrans skellefteåbevakning, efter deras fem raka förlustmatcher. 
Vilket gnäll alltså. Hockeyn är knappast betjänt av sådana medgångssupportrar....snacka om att ivrigt kasta den första stenen, typ. 
Fast jag unnar nog Anders Forsberg att känna en aning skadeglädje, även om jag inte tror att han själv bryr sig ett skvatt.
 
 
 
 
 

Test

Publicerad 2014-01-19 19:41:53 i Allmänt

Helgen har varit bra, det vill säga vi har varit lediga bägge två. Ja jag är ju alltid ledig på helgen förstås.
I går gjorde jag en liten test. 2 fotbollsmatcher från engelska Championship, och en NHLhistoria mellan Ottawa och New York Rangers. Testen utföll till min belåtenhet. Tur det eftersom vi firar halvår i morgon....
Tänk vad tiden går fort när man har roligt.
 
Kallt och vinter har det blivit. Snön slutar aldrig att singla ner verkar det som. Kall puderlätt snö är inget idealiskt underlag för skidåkning, men följer man närmaste skoterspår går det bra. Vilket vi gjorde idag. 
Härligt!
 
Londonresan är äntligen bokad. 7 - 14 maj är datumen som gäller. Vi håller som bäst på att planera in diverse aktiviteter. Drive-by Truckers konsert den 13/5 är något som bör ingå i dessa, liksom Nick Lowe den 11/5.
En ligamatch likaså. Vi har att välja mellan Crystal Palace - Fulham eller Tottenham - Aston Villa.
Resten av tiden får bossen bestämma över, om inte enväldigt förstås. Det sistnämnda, efter kommatecknet,  bör kanske betonas. Loppisar finns det ju här hemma oxå...
 
Springsteens nya har anlänt och tja den är inte så tokig. Betydligt bättre än vad recensionerna ger sken av i alla fall, och betydligt bättre än det mesta han gett ut under det här decenniet. Jag och recensenterna har nog inte varit riktigt överens sedan Human Touch. 
 
Äntligen fick man jubla riktigt ordentligt. MODO slog skellefteå och fick stop på en 14 matcher lång förlustsvit mot mästarna. Visst blev MODO rejält tillbaka tryckta, framför allt under andra perioden, men ända skapade skelleftå förhållandevis lite. Sällan de kom åt andrapuckarna och oftast tvingades de skjuta från långt håll.
Sedan tror jag att det kan straffa sig att sälja seriens bästa målvakt till KHL. Nu är det givna guldet i vår inte så säkert längre.
Högmod går före fall som det heter....
 

Dagen efter

Publicerad 2014-01-02 20:33:07 i Allmänt

Årets första arbetsdag avlöpte väl kan man säga. Ja det var till och med kul att jobba. Vad säger man om det?
Kanske att vetskapen om att en tredagars ledighet väntar nu till helgen underlättade.
 
Januari brukar väl inte vara någon höjdare precis. Ofta kall och eländig. Så det gäller att ha små glädjeämnen att se framemot. Som Springsteens nya som släpps den 10/1. Den är självklart förbeställd och den här gången både i vinyl och cdversion. Sedan kan jag ju förstås lyssna på den via spotify, så risken att jag ska bli utan är förstås liten... 
 
Annars är det väl inte mycket att förtälja. Ja, kanske ska jag erkänna att jag igår för första gången gjorde som 57 %
av svenska folket (enligt Expressen). Jag åt pizza till middag.
Man börjar nog bli rätt mycket Svensson. Kanske för mycket. I mina yngre dagar var det bacon, ägg och stekt potatis som gällde. Bästa dagen efter maten. Fast eftersom jag i princip numera aldrig är dagen efter, minskar väl Svenssonstämpeln antar jag.
 
Alltid något att glädja sig åt....
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela