varvetrunt.blogg.se

Semester

Publicerad 2017-06-18 14:03:07 i Allmänt

Kärleken har snart jobbat klart sitt sista pass innan semestern. Det ska bli trevligt att få "rå om henne" i några veckor framöver. Nu blir det liksom semester för mig också.
Efter en vecka hemmavid med besök av hennes barn och barnbarn, drar vi norröver till mina gamla hemtrakter.
Det ser jag framemot. 
Vi ska även dra söderöver. Rolling Rootsy Revue 2017 i Uppsala lockar som brukligt.
 
Förmiddagen har annars tillbringats i motionsspåret. Det är fasligt vad jag får slita ont numera, men det är ju till stor del självförvållat. En rejäl viktökning i kombination med vegeterande i fåtöljen, är inte att rekommendera om man vill hålla sig i någorlunda god form. Men jag är ju tjurig när jag sätter den sidan till, så framåt hösten ska det gå betydligt lättare har jag tänkt mig.
På något sätt är det i alla fall roligt att pina sig i spåret. Belöningen efteråt när jag känner mig nöjd med mig själv och kanske fått mig en dusch av endorfiner, gör att det känns lätt att komma iväg nästa gång.
 
Annars får det bli en eftermiddag framför burken. Friidrott och fotboll lockar nu när hockeyn har paus.
För en gångs skull är jag inte ett dugg orolig inför kommande säsong. Laget är ju redan satt så när som på en center och MODOs ekonomi verkar hyfsat stabil. Kan man hoppas slippa den årliga ökenvandringen kommande säsong?
 
 

Stilla kväll

Publicerad 2017-06-14 19:18:11 i Allmänt

En varm och skön dag blev det idag. Det ska visst hålla i sig några dar också. Jag passar på och njuter av värmen ute på altanen, fast under tak. Jag gillar inte att "pressa". Inte ens korta stunder.
Började dock först dagen med en liten löprunda i makligt tempo. Det vill säga, mitt normala tempo. Långsamt, men ändå så pass fort att inte myggen hinner sätta sig på min något mindre behårade hjässa.
Men sedan blev det altanhäng för hela slanten. 
 
Sedan har det väl inte hänt så mycket.
Kärleken kom hem från jobbet. 
Vi grillade hamburgare som vi sköljde ner med en öl.
Nu sitter hon med Elena Ferrantes senaste bok och jag hörlurar lite god musik.
En stilla kväll på Videvägen med andra ord.

Sömn

Publicerad 2017-06-12 10:00:22 i Allmänt

Åter en grå och regnig måndag. Men för oss "daglediga" spelar det väl ingen roll. Det' kommer en ny ledig dag i morgon. Förhoppningsvis solig.
Förmiddagen får tillbringas framför anläggningen. Helgens omistliga fynd måste lyssnas igenom.
Numera köper jag mest musik på vinyl. Resten lyssnar jag på via Tidal. Vinyl idag är ingen billig historia. Nya LP får man räkna med att ge bortåt 250 spänn för. Tur att det finns begagnat. Den marknaden är betydligt större.
 
Julie Rhodes, på Droskan i fredagskväll, bjöd på en i många stycken fantastisk konsert. Vi har sett många fantastiska artister de senaste åren. Bruce Springsteen, Jason Isbell, Gretchen Peters, Jimmy Lafave för att nämna några. Julie Rhodes var precis lika bra. Tyvärr så är ju inte hennes musik radioanpassad så risken att hon får fortsätta turnera på småställen är överhängande.
Bluessoulrock av yppersta klass var det iaf i min bok.
 
Det bidde inget motionslopp på lördagen. Bortsett från att vi glömde packa ned löparskorna så var vi nog lite för trötta. Numera blir man ju sliten för ingenting känns det som. Vi sov till 11, vilket i och för sig inte är något ovanligt för vår del.
Jag väntar fortfarande på att jag ska få mindre sömnbehov allt eftersom åren går. Det sägs ju så iaf.
Det är nog en myt skulle jag tro. Möjligtvis sprider man ut sovtimmarna under dygnet.
 
 

Dagen efter

Publicerad 2017-06-08 13:27:12 i Allmänt

Gårdagens vedermödor spiller över till idag. Med andra ord har jag träningsvärk efter kutandet igår.
Men det känns bara bra. Jag lyckades också pressa min tid och gick därmed iland med min målsättning att förbättra mig för varje lopp. Inte heller blev jag sist någon gång. Det får jag ta till mig när jag studerar min ungdomliga frus resultat. Hon gör det verkligen bra. Jag är helt chanslös mot henne, men jag vore inte jag om jag inte såg det som en sporre.
 
Den regniga förmiddagen har jag tillbringat med att se några program om landstigningen i Normandie.
I tisdags var det 73 år sedan den skedde. Man kan ju fundera lite över hur världen sett ut i dag om operation Overlord misslyckats. Kanske med rysk/sovjetisk överhöghet i större delen av Europa?
 
Nu ser jag fram emot helgens förlustelser. Vi ska gå och se Julie Rhodes på Droskan i Umeå. Hon har en fantastisk röst som hon verkligen kan använda. Bluesrocksoul  lite i Janis Joplins anda.
Det är i morgon. På lördagen funderar vi på att kuta ett motionslopp i Lögdeå av alla ställen.
Men det beror väl lite på hur vi mår dagen efter kvällen före, förstås.
 
 

Jogg

Publicerad 2017-06-07 11:34:11 i Allmänt

Morgonen började med en liten promenad i spåret. Härligt en sådan här dag som lovar att bli varm och skön.
Det har inte varit alltför många av dem hittills i vår/sommar. Knappt någon om jag tänker efter.
Annars så blir dagens höjdpunkt den femte och sista delen av Hägglundsjoggen. En lagom 4 km runda runt Höglandssjön. 
Jag har hittills förbättrat min tid för varje start, men det har förstås inte varit så svårt. Startar man på noll kan allting bara bli bättre. Jämfört med förra året går det betydligt långsammare i år. Det kan nog tillskrivas de 7-8 kg jag lagt på mig sedan dess.
Jag har med andra ord lite att jobba på.  Det har aldrig förut varit något större problem att bli av med dessa extra kilon, men nu går det betydligt trögare. Kan det bero på stigande ålder kombinerat med en något tilltagande lättja?
Kan det sistnämnda även bero på det förstnämnda?
 

Chefen

Publicerad 2017-06-05 13:28:04 i Allmänt

Gråvädersmåndag startar veckan med. Inte så mycket att göra åt det. Trist dock att mitt löppass verkar regna inne. Numera är jag ju gjord av socker.... Min mages omfång är beviset. Om nu någon till äventyrs skulle misstro mina ord.
Jag får istället roa mig med anläggningens nyinförskaffade högtalare. Mycket jobb återstår innan de fått sin slutliga och ultimata placering.
Jag har under de senaste 2 åren systematiskt bytt ut samtliga delar allt eftersom i min anläggning. 
Nu kan jag bekvämt luta mig bakåt i min fåtölj. Det blir inga fler inköp innan öronen så att säga faller av. 
När jag säger så till kärleken så skrattar hon av någon anledning....
 
En sak som jag ganska snabbt noterade när jag blev "dagledig", är att tiden saktade ner. 
Arbetsveckorna bara rann iväg. Det hann knappt bli onsdag förrän det blev fredag. Helgen gick lika snabbt.
Nu går tiden långsammare på något sätt. Inte för att jag har tråkigt eller saknar sysselsättning.  Det är bara som att en timma har blivit just det.
Det är nog det jag mest uppskattar av mitt nya liv. 
 
I går så meddelade en av mina stora favoriter genom åren, Per Åge Skröder, att han lägger ner sin karriär.
På ett sätt är det tråkigt, men all respekt för att han inte gör det där året för mycket. Nu bör han få sin förtjänst fana hissad upp till taket i"lyan" tämligen omgående. Jag får ståpäls bara av tanken.
 
 

Nystart

Publicerad 2017-06-04 10:46:47 i Allmänt

Nu när jag har dragit mig tillbaka från yrkeslivet kan det väl vara läge att återuppta mitt bloggande. Funderar dock om någon bloggar längre. Det kanske är helt ute numera. Men när har jag väl brytt mig om sånt förut?
Åter vaknar vi upp till tragiska nyheter. Ett nytt terrordåd i London. Flera döda och många skadade. Veckan som varit har varit fylld bomber i Kabul och Bagdad med många fler dödsoffer som följd. Jorden är verkligen ingen trygg plats att leva på, men vi har liksom inget val.

Jag ångrar verkligen inte mitt beslut att gå i pension. Det är skönt att slippa tröttheten och den ständiga värken i kroppen. Städjobb är verkligen ingen lisa för själen.
Men visst har det tagit sin lilla tid att hitta min nya plats i tillvaron.
Första veckorna var jag väldigt aktiv. Precis som om jag hade lite dåligt samvete för mina lediga dagar, samtidigt som kärleken får ställa väckaren varje morgon.
Numera kan det vara trevligt med en liten lur framför SVT Forum.
För att inte tala om framför ljudanläggningen. Vilket nog är betydligt vanligare måste jag erkänna.
Undrar vad det säger om min musiksmak?

Nåväl

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela